شوشان - علی عبدالخانی :
دیروز همچون روزهای قبل بخشی از وقت خود را به گزینش و ارسال اخبار اختصاص دادم که برای اولین بار با موجی از اخبار کرونایی که همگی ویژه خوزستان بودند مواجه شدم.
به چند نمونه از تیتر آن اخبار توجه کنید:
جزئیات ورود کرونای انگلیسی به خوزستان - منابع مختلف خبری به نقل از رئیس علوم پزشکی اهواز.
لاک داون یا قرنطینه دو هفته ای تنها را نجات خوزستان - فارس خوزستان به نقل مشاور معاون بهداشت وزارت.
کرونای انگلیسی قاتل کودکان خوزستانی - فارس خوزستان به نقل از رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز.
کرونای انگلیسی وارد رامهرمز شد - ایرنا به نقل از رئیس شبکه بهداشت و درمان رامهرمز.
آمار شادگان همچنان ۳ رقمی / ۱۲۰ مورد جدید کرونا در شادگان - فارس به نقل از رئیس دانشگاه علوم پزشکی آبادان.
اردوگاه شهید باکری خرمشهر بعنوان مرکز نفس بیماران کرونایی - خبرگزاری ایرنا.
▪️دو مورد کرونای انگلیسی در دزفول مشاهده شد - ایرنا به نقل از رئیس دانشگاه علوم پزشکی دزفول.
کیان آباد کانون انتشار کرونای انگلیسی در اهواز است - فارس خوزستان به نقل از رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز.
آمار مراجعه مردم به مراکز نمونهگیری منتخب شهر اهواز نسبت به ۲ هفته گذشته ۱۰ برابر شده است - فارس خوزستان به نقل از رئیس بهداشت شرق اهواز
اگر وضع فعلی ادامه داشته باشد کروناییهای خوزستان ۱۰ برابر میشود
- فارس به نقل از حریرچی معاون وزیر بهداشت
درخواست دانشگاه علوم پزشکی اهواز برای قرنطینه دو هفته ای استان خوزستان - فارس خوزستان.
طرح تعطیلی دو هفته ای خوزستان مورد موافقت قرار نگرفت - فارس خوزستان به نقل از رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز.
تقاضای روسای ۵ بیمارستان اهواز از استاندار جهت پیگیری قرنطینه و تعطیلی دو هفته ای این استان.
▪️۱۸ نماینده خوزستان خواستار تعطیلی دو هفته ای خوزستان شدند - فارس خوزستان.
اینها فقط بخشی از اخبار کرونا مورخ سوم اسفند در استان خوزستان است.
نکته قابل تامل که در میان خبرها بسیار برجسته نشان می دهد رویارویی زبان تخصص در برابر ادبیات اقتداری دولت در رابطه با پیشنهاد قرنطینه دو هفته ای استان خوزستان است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز بعنوان مرجع اصلی موضوعات مرتبط به کرونا و روسای ۵ بیمارستان مرکز استان با تکیه بر آمار و اطلاعات و داده های قطعی خود بهترین روش به حال مردم خوزستان را در بستن کامل استان به مدت ۲ هفته می دانند اما پاسخ دولت گویای بی توجهی به این خواسته ی فنی و تخصصی بود. نکته قابل تامل دیگر که در نامه ی روسای بیمارستانهای اهواز به چشم می خورد، خواهش و اصرار توسل گونه ی آنها از استاندار جدید خوزستان مبنی بر اقناع دولت در رابطه با قرنطینه استان است.
شاید مفاد نامه روسای بیمارستانها و تاکید آنان بر وخامت بیش از پیش اوضاع را بتوان بزرگترین چالش استاندار جدید خوزستان دانست.
اینکه سلیمانی به سمت سلامت مردم و گروه متخصصان گرایش پیدا می کند و تمام تلاشش را بکار می گیرد تا دولت را نسبت به خواسته ی مذکور متقاعد سازد یا در همین ابتدای راه، مسیر سلفِ خود مبنی بر همراهی کامل و بدون قید و شرط با تصمیم ها و فرامین دولتی را برگزیند؟ این همان سئوالی است که پاسخ به آن بزودی مشخص خواهد شد.
نگارنده یاداشتهای بسیاری در رابطه با غُربت و تنهایی متخصصان و منزلت نازل و متزلزل زبان تخصص در رابطه با بکارگیری اشخاص غیر متخصص و سپردن امور مردم بدست آنها بویژه در موسسات (همیشه مفروض اهواز) نوشته ام و و از چنین رویه ای بعنوان منشاء انحرافات مالی و اداری در مفروض مورد نظر نام برده ام اما حالت امروز با همه موارد مورد انتقاد قبلی تفاوت اساسی دارد. امروز عده ای از متخصصان که در عین حال مرجع عملیاتی و اطلاعاتی بیماری کرونا نیز می باشند، با پذیرش ریسک بالای عدم همراهی نسبت به نظر دولت، بعنوان اشخاصی مسئول و متعهد در مقابل جان انسانها ظاهر شده و به وظیفه ای اخلاقی و وجدانی خود پاسخ مثبت داده اند.
وقتی دولت بر مبنای شخصیت حقیقی اشخاص و میزان وابستگیهای فردی آنها به لایه های متنفذ اقدام به اعطای پُستهای حساس در سطوح ملی می کند و بعنوان مثال یک دانش آموخته ی پزشکی که چند سالی هم استاندار خوزستان بوده و درجه ی این استان را به قعر جدولِ ناکارآمدی نسبت به بسیاری از استانها می کشاند، وقتی دولت برغم این واقعیات ایشان را در راس مهمترین و تخصصی ترین مرجع مرتبط به حوزه سلامت مردم و اقتصاد کشور یعنی سازمان ملی استاندارد قرار می دهد و برای این کار خود هیچ توضیحی جهت اقناع یا توجیه افکار عمومی هم نمی دهد، در چنین حالت و مصداقی چه انتظاری از موسسات مفروض اهوازی که به جولانگاه فاقدان تخصص و تجربه و به محل تضییع اموال عمومی تبدیل شده اند، می توان داشت؟
بنابراین پاسخ منفی به ندای مجموعه ای از مراجع و متخصصان حوزه بهداشت و سلامت خوزستان از سوی دولتی که به مبانی تخصص و گزینشهای شایسته سالارانه وقعی نمی نهد، به هیچ عنوان عجیب نبوده و نیست. در پایان باید بر این نکته تکراری تاکید کنیم که نیاز استان خوزستان و اهواز به مدیران متخصص، متعهد و مسئولیت پذیر بیش از هر زمان دیگر احساس می شود. واقعاً امیدواریم استاندار جدید ضمن پیروزی بر چالشِ بوجود آمده نشان دهد که مدیری مردم محور بوده و سلامت مردم در مقابل این بیماری کُشنده نسبت به هر جایگاه مدیریتی دیگر مهمتر است.